BİTLİS / MUTKİ - Uran Şehit Piyade Er Bayram KARDAŞ İlkokulu

ŞEHİT PİYADE ER BAYRAM KARDAŞ

27/08/1996 tarihinde Bitlis İli Mutki İlçesi Uran köyünde dünyaya geldi. Kurban Bayramı Günü doğduğu için ailesi tarafından bayram ismi verilmiştir. 9 kardeşli ailenin 5’inci çocuğuydu.Babası Geçici Köy Koruyuculuğundan emekli olan  Medeni KARDAŞ, annesi ev hanımı İzmir KARDAŞ’tır. İlk ve Ortaokulunu köyünde bulunan Uran İlköğretim okulunda tamamladıktan sonra eğitim hayatına devam etmedi. Ortaokuldan mezun olduktan sonra vatani görevini yapmak için askere gidene kadar İstanbul’da özel bir firmada çalıştı. 2016 Şubat Ayında 1996/1 tertip olarak Isparta 40´ıncı Piyade Er Eğitim Alayı’nda acemilik eğitimini tamamladıktan sonra Usta birliği olan  Şırnak İli  Görmeç Ana üs bölgesinde 6’ıncı Motorlu Piyade Tugay Seslice Komutan Yardımcılığı 4’üncü Motorize Piyade Tabur Komutanlığı’nda vatani görevini yaparken 07/11/2016 tarihinde üs bölgesine sızmaya çalışan bölücü terör örgütü mensupları ile girmiş olduğu çatışmada kahramanca mücadele ederken yaralanarak kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesinde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.Şehit Piyade Er Bayram KARDAŞ 08/11/2016 tarihinde düzenlenen askeri törenle Bitlis İli Mutki İlçesi Uran Köyünde bulunan köy mezarlığına defnedilmiştir. Şehit Piyade Er Bayram KARDAŞ’ın ismi doğup büyüdüğü ve mezun olduğu Uran İlkokulu ve Ortaokuluna verilerek ismi ölümsüzleştirilmiştir.

Yayın: 19.04.2017 - Güncelleme: 10.11.2017 14:18 - Görüntülenme: 1144